Крайно време беше да сложа рецепта с месо в блога си. Не си мислете, че готвя само вегетариански гозби. Да, наистина готвя често постни ястия, но с двама тийнейджъри у дома няма как да се пропусне месото.
Много обичам такъв тип ястия- приготвят се бързо и продуктите зависят от сезона и вашия вкус. Месото може да се замени с пилешки или пуешки гърди, може да се нареже на жулиени или на малки парченца. От визуална гледна точка по-добре изглежда ако тиквичката и морковът се
нарежат с еднаква форма, например жулиени или по диагонал.
Посочените продукти са за 4-6 порции.
Време за подготовка- 15-20 мин.
Време за готвене- 25 мин.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 500-600гр свинско месо, нарязано на малки парченца
- 1 морков
- 1 малка тиквичка
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1/8 глава зеле / 200-300гр, нарязано като за салата
- 2 с.л. кетчуп
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. чили / лют червен пипер- по желание
- 1/4 ч.ч. /60мл/ бяло вино
- 2-3 с.л. олио
- сол на вкус
- 2-3 стръка пера зелен лук
- магданоз
- Нарежете зеленчуците и месото.
- В подходящ съд с незалепващо дъно задушете месото в олиото за около 6-7 минути, като го разбърквате периодично.
- Добавете моркова, чесъна и нарязания лук. След 5-6 минути добавете подправките и солта. Разбъркайте и добавете виното. Намалете силата на котлона и оставете за 7-8 минути, като периодично се разбърква.
- Сложете зелето и кетчупа.
- След минута добавете тиквичката, разбъркайте и изключете котлона. Оставете яденето за 5 минути върху котлона.
- Сервирайте топло със свежа салата или варен ориз, поръсено с нарязани пера зелен лук или магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар