Плодова пица




Яли ли сте някога плодова пица? Ако никога не сте яли непременно опитайте днешната рецепта.


Вкусът на плодовата пица е много свеж. Може да използвате плодове, които са ви любими. Дори може да аранжирате пицата само с 1-2 вида плодове. На снимките се вижда, че съм използвала ягоди, боровинки, малини, киви, банан и червено грозде. Харесва ми контраста от цветовете на тези плодове, но със сигурност може да се получи чудесна украса и само с 1-2 плода. Всичко е въпрос на въображение.



Може да сервирате пицата веднага след приготвянето и. В този случай основата ще е крехка и хрупкава.



Ако приготвяте пицата няколко часа преди сервиране желателно е да покриете плодовете с желатинова глазура, за да не се окисляват и потъмняват.



Рецептата е адаптирана от тук: http://www.cookingchanneltv.com/recipes/kelsey-nixon/sugar-cookie-crust-fruit-pizza.html

Мерителната чаша е 250мл.
 
ПРОДУКТИ:

за основата:

1 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
100гр меко масло
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
1ч.л. ванилия

за крема:

250гр крема сирене
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
щипка сол

за желатиновата глазура:

1/4 ч.ч. вода
1 с.л. захар
1 1/2 ч.л. желатин

Плодове по избор за украса.




ПРИГОТВЯНЕ:


1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Смесете в купа сухите съставки за основата- брашното, бакпулвера и солта.
3. Разбийте маслото и захарта до получаването на гладък крем.
4. Добавете яйцето и ванилията и разбийте до получаването на гладка хомогенна смес.
5. Постепенно добавете брашното. Тестото е много меко и не е необходимо да се меси на ръка, достатъчно е да се обърка добре с лъжица или силиконова шпатула. Ако тестото е твърде меко сложете го в хладилник за 15-20 минути, за да стегне.
6. Намажете с масло тавичка с диаметър 26 см. Много е удобно ако се използа тава за тарт или пица, но става и с обикновена тава.
7. Разпределете тестото равномерно върху дъното на тавата. Ако желаете основата да е много тънка тогава разделете тестото на 2 части.
8. Печете 15-17 минути или докато се получи златисто кафяв цвят по ръбчето на основата.
9. След изпичане оставете основата да изстине напълно.
10. За крема смесете всички продукти и разбийте до получаването на гладък крем.
11. Нанесете крема равномерно върху изстиналата основа.
12. Украсете с парченца плодове.
13. Ако сервирате по-късно намажете плодовете с желатинова глазура. Смесете захарта и желатина с 1/4 ч.ч. вода. Затоплете на водна баня до разтварянето на желатина. С четка нанесете 2-3 слоя глазура върху плодовете, като изчаквате всеки слой да се стегне.

14. Сервирайте самостоятелно или с топка сладолед.



Да ви е сладко!











Коментари