Запеканка с кайма, гъби и праз




Настъпи ли сезонът на праза започвам да го използвам вместо лук. Вкусът на ястията с праз винаги са ми харесвали много повече отколкото същите приготвени с лук.


Днес ви предлагам една много бърза и лесна запеканка с праз. Ако желаете може да поръсите с кашкавал или да пропуснете галетата.  Количествата на продуктите са ориентировъчни. Може да добавите повече или по-малко от всеки един от продуктите. С посочените продукти се получават между 4 и 6 порции в зависимост от големината на порцията. За печене използвах тавичка Pyrex с размери 20 на 30см.



Ако използвате домашна кайма може да добавите 1/4 ч.ч. (60мл) вода към каймата. 


ПРОДУКТИ:

350-400гр телешка или смесена кайма
400гр почистен праз
200гр гъби, нарязани на ситно
сол, черен пипер, кимион, чубрица
2 с.л. олио
2 с.л. галета



ПРИГОТВЯНЕ:
 
1. Задушете за няколко минути празът и гъбите.
2. Добавете солта и подправките. Махнете от котлона и оставете на страна да изстине сместа.
3. Смесете добре каймата със задушената смес. Разбъркайте добре.
4. Изсипете в подходяща тавичка. Загладете повърхността и поръсете развномерно с галета.
5. Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
6. Сервирайте веднага с свежа салата.

Да ви е сладко!


Коментари

Публикуване на коментар