Последните дни от всеки кулинарен блог ухае на есенни плодове- круши, ябълки и тиква.
Е, в Африка всичко цъфти и пролетта е в разгара си, но това не пречи да споделя с вас една много лесна рецепта за ябълков пай.
ПРОДУКТИ:
За тестото:
100гр меко масло
100гр извара
150гр брашно
1 яйце
1-2 с.л. захар
1/2 ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
3-4 почистени и нарязани на резенчета ябълки
4 с.л. захар
2 с.л. лимонов сок
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Смесете ябълките със захарта и лимоновия сок и оставете на страна докато приготвите тестото.
2. Замесете меко тесто с посочените продукти. Много лесно става ако имате кухненски робот- сложете всички продукти в него и разбийте.
3. Намажете с масло тавичка за тарт с размер 25 см /може да се използва и обикновена тава/ и на ръка с леко притискане разпределете тестото, като оформите и борд.
4. Подредете ябълките върху тестото. Сокът, който са отделили изсипете равномерно върху ябълките.
5. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за 35-40 минути.
6. Сервирайте самостоятелно, с топка сладолед или поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар