Разядка с печени патладжани и крема сирене



Вече няколко пъти правя тази разядка и винаги резултата е един и същ- веднага започват въпросите как съм приготвила тази вкусотия. Всъщност това е една много лесна рецепта, която върви чудесно както за гарнитура или предястие, така и като мезе за ракийка или бяло вина.

Количеството на патладжаните не е от голямо значение за рецептата, но лично на мен най-много ми харесва когато на 2-3 патладжана слагам пакетче крема сирене.

Може да се сервира с крекери или краставици нарязани на кръгчета или пръчици.



ПРОДУКТИ:

2 големи патладжана- изпечени и обелени
1 пакетче крема сирене
3-4 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
сол, черен пипер, оцет - на вкус
маслини и магданоз за украса



ПРИГОТВЯНЕ:

Всичко се смила с блендер докато сместа стане кремообразна и гладка. Изсипва се в подходящ съд за сервиране, украсява се с листенца магданоз и маслини и се поднася веднага.

Да ви е сладко!

Коментари