Обичам зелен фасул и през лятото често го приготвям. Малкото калории и нисъкият гликемичен индекс, правят зеления фасул идеален за хранителен режим.
Забелязала съм, че много хора не го харесват и все си мисля, че причината за това са старите сортове, които образуваха много лико и никак не беше приятно да ядеш такъв фасул. Сега има нови сортове, които са много вкусни, без лико и е удоволствие да се хапва.
Рецептата, която споделям с вас е подходяща както за гарнитура, така и за лек обяд или вечеря.
ПРОДУКТИ:
0,5кг зелен фасул
4-5 гъби
2-3 с.л. олио или мазнина по избор
3 скилидки чесън
1ч.л. чили
1с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
1. Измийте и почистете зеления фасул. Нарежете го на парчета с дължина 4-5 см.
2. Загрейте мазнината в дълбок тиган тип уок. Добре е да се използва тиган с капак. Изсипете фасула в тигана и запържете около 6-7 минути. Разбърквайте периодично.
3. Добавете гъбите нарязани на филийки и задушете още 3-4 минути.
4. Сложете ситно нарязания чесън и чилито. След 1-2 минути добавете соевият сос и след минута дръпнете тигана от котлона.
5. Подправете с черен пипер и сол ако има нужда.
6. Сервирайте поръсен с магданоз.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар