Салата с елда




Днес ви предлагам една много вкусна салата, която може да се хапва и като основно ястие. Всъщност често приготвям тази салата като лека вечеря. Вкусна, засища добре, здравословна и се приготвя бързо. Е, всичко това я прави почти перфектната салата.

В рецептата съм използвала малка тиквичка, която вие може да замените с краставица.

Един от триковете, за да стане вкусна салатата е първа стъпка от приготвянето. Наистина е много важно елдата да престои със зехтина, маслините и чесъна. Така тя поема от техните аромати и вкусът е невероятен.



ПРОДУКТИ:

1 ч.ч. сварена елда / около 50гр суха/
1 домат или 7-8 чери доматчета
1 печена чушка
1 малка тиквичка - около 150-180гр
1 скилидка чесън- по желание
1/2 глава стар лук или 1 стрък зелен лук
7-8 маслини - обезкостени и нарязани на ситно
1 с.л. зехтин
сол, лимонов сок

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Отцедете сварената елда и сложете зехтина, маслините и счукания чесън. Оставете настрана за 20-30 минути или поне докато приготвите останалите зеленчуци.
2. Нарежете зеленият лук на ситно. Ако използвате стар лук, нарежете го на ситно и го залейте с вода. Преди да го сложите в салата, отцедете го и изплакнете с вода.
3. Нарежете тиквичката на ситно, домата и печената чушка . 
4.  Смесете всички зеленчуци с елдата.
5.  Овкусете със лимонов сок и сол. Сервирайте веднага.

Да ви е сладко!







Коментари