ДОБРЕ ДОШЛИ В МОЯ СЛЪНЧЕВ ДОМ


Отдавна се колебаех да си създам собствен блог, но до сега все отлагах това решение. Причината беше, че не можех да реша на каква тема да е - дали да е кулинарен блог или да е посветен на моето хоби- бродирани картички и миниатюри. Е, най-накрая решението си дойде само- тук ще намерите и двете теми.

Обичам да готвя и мисля, че има какво да ви покажа. Под влияние на Африка промених много стила си на готвене, започнах да използвам различни подправки и комбинации от продукти, които създават различни вкусове. 


Обожавам да експерементирам в кухнята, да нагласям ястията към моя вкус и предпочитания. Убедена съм, че мнозина от вас ще намерят много идеи за традиционни български ястия, но с по-екзотичен вкус или напълно нови рецепти.

От няколко години с удоволствие изработвам бродирани картички. Невероятно е усещането, да видиш изражението на някой, на когото подаряваш ръчно изработена картичка. Обикновено хората, на които подарявам са толкова трогнати, че много от тях са ми казвали, че ще си сложат картичката в рамка.

Днес не мога да не отбележа Свети Валентин в моята първа публикация. Честно казано в България не обръщах много голямо внимание на този празник, но това няма как да стане тук- навсякъде всичко е украсено със сърчица и всеки ти предлага бонбони.

Представям ви последните си картички посветени на празника. 

И тъй като мнозина отбелязват и Трифон Зарезан на този ден, нека да се почерпим с чаша хубаво червено вино.


Вино, шоколад и любов- перфектна комбинация!
Бъдете влюбени и наздраве!

Коментари

  1. Нина Иванова14.02.2014 г., 18:43:00

    Браво за идеята!С интерес ще следя всички публикации!

    ОтговорИзтриване
  2. Syper blog! O4akvam s netarpenie novi idei za kylinarnite ti vkysoii! A karti4kite sa val6ebni, izbrodirani i napraveni s mnogo lybov! xoxo

    ОтговорИзтриване
  3. страхотно е. Ще го следя с удоволствие

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, Таня! Силно съм впечатлена и заинтригувана както от темата за ястията, така и от картичките:) Аз си имам две от теб и всеки път ги разглеждам с много топлина. Относно ястията мога да споделя една много вкусна пица за рубриката ти :)

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни теми си избрала, чакам с нетърпение да видя рецептите за ястията. Ти вероятно си вкарала африканска нотка в българските манджи............ ще пробваме. А от картичките съм много впечатлена. Колко търпение и любов се изискват, за да създадеш една такава миниатюрна творба и да направиш щастлив някой ! Браво! И успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво! Очакваме с нетърпение да прочетем и видим още... А някои идеи може да пробваме и ние.

    ОтговорИзтриване
  7. Стахотно е! Поздравления! Полезни и красиви неща на едно място. С голям интерес ще следя блога ти.

    ОтговорИзтриване
  8. Марияна Желева15.02.2014 г., 20:04:00

    Поздравления !Много ми харесват твоите ръчно изработени картички.Страхотни са!Вложила си много труд и най-вече любов,а всичко направено с любов -резултата е безупречен!Браво Танче!И аз искам да притежавам една от тези твои творби.А що се касае до кулинарните рецепти и аз ги чакам с нетърпение.Харесвам екзотичните кухни.Давай рецептите и да започваме да ги прилагаме и ние тук в БГ :)С интерес ще следя блога ти.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички за милите думи :)
    Очаквайте всеки понеделник нова публикация.

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна идея, Таня! Очаквам с нетърпение рецепти от твоята кухня. А картичките са страхотни, изработени с много вкус, умения и любов.Успех!

    ОтговорИзтриване
  11. Таня Миркова17.02.2014 г., 18:30:00

    Ще следя с интерес. Успех!

    ОтговорИзтриване
  12. Ще следя с интерес тази рубрика. Радвам се на находчивостта ти. Мога да предложа една вегетарианска пица. Правя я на дъщерята . Става хубава. ако искаш ще я изпиша.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар