КУЛИНАРНА ДЕМОНСТРАЦИЯ


На 2 април имах удоволствието да присъствам на кулинарна демонстрация организирана от Международния клуб на жените в Йоханесбург, която се проведе в хотел Индаба.


Демонстратори бяха главните готвачи на хотела -  Christopher Groves и Alessandro Buzzi. 











Основното ястия - пълнено телешко филе с моцарела, бланширани и запекани картофи,  сотирани зеленчуци и сос от розов пипер. Не съм привърженик на комбинацията на месо с млечни продукти, но ако се абстрахирам от това, телешкото беше невероятно- сочно, нежно меко, с други думи казано - топеше се в устата.
За първи път опитах розов пипер и вкусът му ми се стори доста странен и екзотичен, но определено ми хареса как си подхожда с телешкото.





  

Майстор готвачите представиха за десерт шоколадов фондан, фъстъчен сладолед и сос от горски плодове. Няколко пъти съм разглеждала рецепти за шоколадов фондан, но никога до сега не съм имала желание да правя този десерт. Е, сега разбрах защо доста хора са луди по това шоколадово изкушение. Лек и пухкав фондан, който крие в себе си течна сърцевина- просто прекрасно!





Шоколадовият фондан беше чудесен на вкус, но ако трябва да бъда честна с вас на мен много повече ми хареса фъстъченият сладолед. Кремообразен и плътен, с наситен фъстъчен вкус, но в същото време се усеща и лек карамелов нюанс- повярвайте ми беше невероятно вкусен! 


 Head Chef Christopher Groves

Имам разрешението на готвачите да публикувам рецептите в блога, но... все още очаквам да ми ги пратят :)  

До скоро и бъдете здрави!
 















Коментари

Публикуване на коментар