Пудинг с козунак


Това е една чудесна рецепта как може да се оползотвори останалият козунак от Великден. 



Според формата на козунака изберете тавичката, в която ще направите пудинга. Ако козунакът е правоъгълен използвайте правоъгълна тавичка, ако е кръгъл- кръгла тавичка. Може дори да направите пудинга в купички, които се сервират индивидуално.

Аз използвах кръгла форма с диаметър 24 см, в която 8 парчета от кръгъл козунак се събраха идеално.

Рецептата може да се приготви и със сух хляб.

Мерителната чаша е 250мл.

ПРОДУКТИ:
козунак нарязан на подходящи парчета
1 с.л. масло
2-3 с.л. течен шоколад
2 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. сметана
1 с.л. захар
1 ч.л. екстракт ванилия
пудра захар за поръсване- по желания



ПРИГОТВЯНЕ:

1.  Загрейте фурната на 180 градуса.
2.  Подмажете тавата, която ще използвате с масло.
3. Разтопете маслото и го смесете с течния шоколад. Намажете парчетата козунак с шоколадовата смес.
4. Подредете парчетата в тавата с шоколада на горе.
5. Разбийте яйцата, млякото, сметаната, захарта и ванилията. Изсипете сместа върху парчетата козунак и оставете 10 минути преди печене.
6. Изпечете пудинга 35-40 минути или докато се зачерви.
7. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Коментари