Телешко със зелен фасул








ПРОДУКТИ:

600-700 гр телешко месо, нарязано на малки парченца
250 гр зелен фасул
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
2 с.л. червено вино
1 голяма глава лук
1-2 моркова
1 домат
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. микс от сушени зеленчуци, като Пикантина, Вегета или др.
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. чили - по желание
сол, олио



ПРИГОТВЯНЕ:

1. Мариновайте месото поне за 1 час със счукания чесън, зехтина и виното.
2. В малко олио запържете месото. Добавете лукът и нарязаните на кръгчета моркови.
3. Добавете подправките. Разбъркайте и сложете настъргания домат.
4. Налейте 1 литър гореща вода и оставете на слаб огън да ври.
5. Когато месото започне да се къса лесно добавете почистения и нарязан зелен фасул. След 10-15 минути изключете и оставете яденето на котлона за още 10-15 минути. Добавете сол на вкус.
6. Сервирайте със сварен ориз или прясна салата.



Да ви е сладко!















Коментари