Лятно ризото




Днес ви предлагам едно леко вегетарианско ястие, което е много подходящо за летните жеги.
В рецептата количествата зеленчуци са ориентировъчни, според вашите предпочитания вие може да добавите различни количества от тях.



ПРОДУКТИ:

1 голям картоф
1 голяма глава лук
1 морков
150-200гр зелен фасул
1 зелена и 1 червена чушка
2 домата
1 малка тиквичка
1/2 ч.ч. ориз
1-2 скилидки чесън
1 см настърган джинджифил
1 ч.л. сушена целина
1/2 ч.л. риган
сол. черен пипер, олио



ПРИГОТВЯНЕ:

1. Нарежете зеленчуците на ситно.
2. В 2-3 с.л. олио задушете всички зеленчуци с изключение на доматите и тиквичката.
3. Добавете настъргания джинджифил и чесъна нарязан на ситно. Разбъркайте.
4. Добавете доматите нарязани на ситно или настъргани, солта и подправките. Разбъркайте и след 1-2 минути добавете почистения ориз и ситно нарязаните тиквички.
5. Налейте 2-2,5 ч.ч. гореща вода. След завиране намалете силата на котлона и оставете яденето да къкри на слаб огън до сваряването  на ориза.
6. Сервирайте топло или студено поръсено със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Коментари