Зелен фасул с моркови на фурна




Зеленият фасул е един от любимите ми зеленчуци. Настоящата рецепта може да се приготви като основно ястие или гарнитура.


Количествата на продуктите, които съм посочила са ориентировъчни. Ако предпочитате може да добавите повече моркови. За посочените количества използвам тава с размери - 30х40см, като добавям половин чаша вода. Ако използвате по-малка тава добавете и по-малко вода. Достатъчно е водата да покрие дъното на тавата.






ПРОДУКТИ:

500-600 гр почистен зелен фасул
1-2 големи моркови
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
сол, черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Загрейте фурната на 250 градуса.
2. Нарежете морковите на пръчици и зеления фасул на подходящи парчета.
3. Нарежете на ситно или счукайте чесъна.
4. В подходяща тава смесете морковите, зеления фасул, чесъна и олиото. Добавете сол и черен пипер на вкус. Налейте половин чаена чаша вода и сложете във фурната.
5. Печете 40-45 минути.
6. Сервирайте самостоятелно или като гарнитура.



Да ви е сладко!

Коментари