Салата с печен патладжан



При условие, че салатата винаги е част от моето меню изненадващо е, че до сега не съм публикувала рецепта за салата.  Настоящата рецепта е една от любимите ми летни салати. Винаги когато пека патладжани отделям част от тях за салата.

Когато използвам стар лук за салата след нарязването го накисвам във вода докато приготвя останалите зеленчуци. След това го отцеждам и добавям към салатата.По този начин лукът става много крехък, сочен и ароматът му не се усеща така натрапчиво при ядене.


ПРОДУКТИ:

домат
краставица
печен патладжан
зелен или стар лук
магданоз
сирене - по желание
сол
лимонов сок
зехтин



ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете всички продукти с изключение на сиренето. Объркайте в дълбока купа и овкусете със сол, зехтин и лимонов сок.

Сервирайте салатата поръсена с настъргано или натрошено сирене.

Да ви е сладко!



Коментари