Пържени изварени пръчици




И едно предложение за закуска от мен! Обикновено в неделните дни приготвям нещо по-специално за закуска и тези изварени пръчици попаднаха в тази графа- на специалните закуски. Не че са нещо наистина специално, но всички у дома знаят колко мразя да меся тесто и когато приготвя нещо подобно за тях е специално :)
Изварените пръчици стават много вкусни и въпреки, че се пържат въобще не са мазни. Честно казано всеки път се чудя с какъв аромат да ги направя- с ванилия или с лимонова кора. И двата варианта много ми харесват- с лимонова кора имат много свеж вкус, но от друга страна обожавам аромата на ванилия. Оставям на вас да решите как ги предпочитате.

Мерителната чаша е 250мл. 



ПРОДУКТИ:

350 гр извара
1 яйце
1 препълнена с.л. кисело мляко
3-4 с.л. захар
1/4 ч.л. сол - ако изварата е солена пропуснете солта
1/2 ч.л. сода
1 - 1 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. ванилия или 1 ч.л. настъргана лимонова кора
пудра захар за поръсване- по желание



ПРИГОТВЯНЕ:

1. От посочените по-горе продукти / без пудрата захар/ се омесва тесто. Ако изварата е по-влажна може да добавите 1-2 с.л. брашно.
2. Върху набрашнена повърхност оформете пръчици с дължина 7-8 см.
3. Изпържете ги до получаване на златист цвят. Извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
4. Сервирайте самостоятелно или поръсени с пудра захар.

Да ви е сладко!

Коментари