Картофена салата с праз





В Запеканка с кайма, праз и гъби писах, че винаги когато имам възможност вместо лук използвам праз. Това се отнася не само до готвени ястия, но и до салати и по-специално картофена салата.
Днешната рецепта е вариант на класическата картофена салата, но е с праз и морков. Ако обичате червено цвекло може морковът да замените с червено цвекло- сварено или сурово.



ПРОДУКТИ:

3-4 сварени картофа
2 ч.ч. ситно нарязан праз
1 голям морков или 1 малка глава червено цвекло
5-6 стръка магданоз
сол, черен пипер, лимонов сок, зехтин

Картофена салата с червено цвекло


ПРИГОТВЯНЕ:

1. Нарежете сварените картофите на кубчета и празът на ситно. Настържете морковът на едро.
2. Нарежете на ситно магданоза, добавете го към салатата и разбъркайте добре.
3. Направете дресинг за салатата от 2-3с.л. зехтин, 2-3 с.л. лимонов сок, сол и черен пипер.
4. Добавете дресинга към салатата и разбъркайте добре. Оставете 30 минути да престои и сервирайте.

 Да ви е сладко!


Коментари