Ябълков кекс




Това е любимият ябълков кекс на моите синове. Може би това е така, защото когато бяха малки много често го правех, а нали знаете как е с гозбите на мама :)


Кексът е дори още по-хубав ако престои един ден- ако разбира се има какво да остане.

Рецептата я знам от леля Минка- наша съседка. През годините започнах все по-често да търся рецепта в мрежата и малко позабравих за моята тетрадка с рецепти, но често новите рецепти се оказват разочароващи. Често вкусът не е това, което очаквам. И така, тези дни реших да си прегледам моята тетрадка, а повярвайте ми моите синове бяха най-доволни от тази промяна. Честно казано, бях забравила колко е хубав този кекс- ако се доверите на рецептата със сигурност ще останете очаровани от нея.



Мерителната чаша е 250мл.

ПРОДУКТИ:

3 яйца
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
4 ябълки- обелени и едро настъргани.
1/3 ч.ч. нарязани орехи.
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. сода бакпулвер
1 ч.ч. канела

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
2. Добавете олиото, канелата и настърганите ябълки. Разбийте добре.
3. Пресейте брашното и го добавете заедно със содата. Разбъркайте внимателно.
4. Добавете нарязаните орехи.
5. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути като проверявате с дървена клечка.

Да ви е сладко!




Коментари