Козуначени филийки




Ако вече ви е омръзнало яденето на козунаци или имате толкова много, че се чудите какво да ги правите, то днешната рецепта е точно за вас. Филийките се приготвят много бързо и са чудесни за закуска с топло мляко или кафе.




Няма значение каква форма е козунака, важното е да се нареже на по-дебели парчета, за да не се разкъса при обръщането в тигана.

ПРОДУКТИ:

10-12 филийки козунак
2 яйца
250мл- 1ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
щипка канела
1-2 с.л. захар
олио за пържене



ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбийте всички продукти с изключение на козунака с подходяща купа.
2. В нагрят тиган с не залепващо дъно сипете малко олио- малко повече от колкото за палачинки.
3. Потопете козуначените филийки в яйчената смес и ги сложете в тигана да се запържат до златисто кафяво. Не накисвайте предварително парчетата козунак, а ги потапяйте непосредствено преди слагането им в тигана. Ако козунака ви е кръгъл и сте го нарязали на триъгълни парчета запържете и широката част.
4. Извадете и поставете върху кухненска хартия.
5. Сервирайте топли с подходящо сладко, мед или самостоятелно.



Да ви е сладко!


Коментари