Овесени бисквити без захар





Богати на фибри, полезни мазнини и най-важното - без захар. Всичко това ги прави почти идеални за една здравословна закуска. От опит мога да кажа, че само 2 бисквити за закуска ще ви държат сити до обяд.

Може би е по-подходящо да се нарекат Бананово-овесени бисквити, но тъй като исках да наблегна на факта, че са без захар оставих горното наименование.

Обикновено използвам слънчогледови семки за тези бисквити, но вие може да използвате ядки по ваш избор.

Ако нямате кокосово масло може да го замените със зехтин или масло, или просто да го пропуснете.

ПРОДУКТИ:

1 1/4 ч.ч. + 2 с.л.  овесени ядки
1/2 ч.ч. нарязани на ситно ядки по избор
1/2 ч.ч. стафиди или други сушени плодове
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
2 добре узрели банана
4 с.л. вода
1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. канела
1 с.л. сусам
1 с.л. ленено семе
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. кокосово масло



ПРИГОТВЯНЕ:

1. В купа смесете 1 ч.ч. овесени ядки със стафидите, киселото мляко, ядките, водата, сусамът, лененото семе, кокосовите стърготини, канелата и ванилията. Разбъркайте добре и оставете на страна за 30 минути.

2. Намачкайте бананите с вилица, разбийте леко яйцето и добавете към овесената смес. Добавете бакпулвера и разбъркайте добре.

3. Добавете останалите 1/4 ч.ч. овесени ядки. Ако сместа е рядка добавете още 1-2 с.л. овесени ядки или кокосови стърготини. Разбъркайте добре.

4. Покрийте дъното на тава с алуминиево фолио, намажете с олио и поръсете с 2 с.л. овесени ядки. С лъжица сипете от сместа и внимателно оформете бисквитите, като не е необходимо да оставяте място между тях.

5. Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна с включен вентилатор за 20-25 минути или докато бисквитките станат златисто кафяви на цвят.

6. След изпичане внимателно ги отделете от фолиото и ги оставете на скара, за да изстинат напълно.

7. Съхранявайте в кутия на сухо и хладно място. Така съхранени издържат до - 5-6 дни.

Да ви е сладко!



Коментари