Гуакамолето е
една от любимите ни разядки. Пробвала съм няколко варианти, но от известно
време се придържам към рецептата на Ina
от Barefoot Contessa.
ПРОДУКТИ:
- 1 бр. авокадо
- 1 малък домат
- ¼ глава лук
- 1 скилидка чесън
- Лимонов сок
- Сол, черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете на много ситно лукът и го залейте с вода. Оставете го във водата докато приготвите останалите продукти.
- Нарежете на малки кубчета домата, счукайте чесъна с малко сол.
- Обелете авокадото и ако има тъмни петна ги изрежете. Намачкайте го с вилица и добавете домата, чесъна и отцедения от водата лук.
- Разбъркайте добре и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.
- Сервирайте веднага с препекани филийки, крекери, резенчета домати или краставици. Съхранявайте в хладилник до 24ч. покрито плътно с домакинско фолио.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар