Хрупкави пържени филийки




От много отдавна използвам тази рецепта за пържени филийки и винаги резултата е бил фантастичен- хрупкави пържени филийки. Може би ще се изненадате като видите съставките, защото те са само 3- яйца, вода и щипка сол. Пробвала съм и с прясно мляко, филийките пак са вкусни, но не са хрупкави. 





Има една много важна подробност в рецептата- резултата е най-добър само ако се използва престояла франзела. Обикновено купувам франзелата, оставям я на плота и на следващата сутрин правя пържените филийки. Правила съм и с прясна франзела, но трябва много бързо да се потапя в яйчената смес, защото средата е много мека и ако малко се задържи се разпада. 

Посочените продукти са достатъчни за 1 франзела.



ПРОДУКТИ:

1 суха франзела
3 яйца
1 ч.ч. вода /250мл/
щипка сол
олио за пържене

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Нарежете франзелата на филийки с дебелина 1,5-2см

2. Разбийте яйцата с водата и солта.

3. Потопете филийките в яйчената смес непосредствено преди да ги изпържите. Ако използвате прясна франзела - потопете и извадете веднага, ако използвате престояла франзела потопете за 3-4 секунди от всяка страна.

4. Изпържете до златист цвят. След изваждане поставете върху кухненска хартия. Сервирайте топли с мед, сладко или течен шоколад.

Да ви е сладко!








Коментари