Как да си направим коледна украса с хартиени снежинки



Видях тази идея за украса в руска социална мрежа и когато потърсих в Интернет се оказа, че има доста клипчета как да си направим обемни снежинки.




Миналата година за първи път използвах такава украса у дома и всички гости бяха много впечатлени от факта, че аз сама съм ги направила. Още повече се впечатлиха, когато разбраха, че единственото което съм използвала са няколко листа хартия и лепило.

Наистина направата на тези снежинки е истинско забавление. Могат да се включат всички от семейството. Може да се използват цветни листове, опаковачна хартия- всичко зависи от вашето въображение.

На 30 ноември с група дами организирахме Коледно парти за децата от една детски дом в Совето /Йоханесбург/. Естествено стоеше и въпроса за Коледната украса и аз предложих да направим тези снежинки. Никой не си представяше, че от сгънатите и нарязани листчета ще се получат такива красиви снежинки. Децата, които се включиха бяха много ентусиазирани от работата си и от факта, че с тяхна помощ направихме нещо толкова красиво, затова преди да ви покажа как се правят 3D снежинки искам да споделя с вас това невероятно преживяване.

Ивона от Полша и Суги от Япония

Суги и Мириам от Колумбия

Моя милост и Мириам

Две от японките с французойката Стефани



Анна от Полша обяснява как да се направят фигури от хартия

Групата, която правеше снежинките


Агнешка от Полша обяснява как да се направи гирлянд от хартия




Цветна, пъстра и много красива Коледна украса



Всяко дете получи кутия с лакомства


И ние сме хора- уморени и гладни :)



Коледното парти завърши с танци на децата от дома






И така време е да ви покажа как всъщност се правят тези красиви снежинки. Във видеото по-долу може да ви изглежда доста по-сложно от колкото е в действителност, но въпреки това ви препоръчвам да го изгледате внимателно.




Може да си направите различна големина снежинки, като един от оптималните размери е ако се използват квадрати с размер 14-15 см. Такива снежинки може да се получат ако лист А4 се разреже на половина и от правоъгълниците се изрежат квадрати. По този начин е направена снежинката по-долу.




По-малки снежинки се получават от квадрати с размер 10-11см. С по-малки от тези размери е по-трудно лепенето им, но не е невъзможно. Просто трябва по-прецизно да се изрежат и лепят. 

Това е моето предложение към вас за Коледна украса. Надявам се много от вас да се възползват от моето предложение и да украсят дома си с евтини и рециклиращи се материали.

Весели Празници!





Коментари