Крем с тиква и крема сирене




Отново тиквата е главният продукт в тази рецепта. Ако сте традиционалисти в кухнята надали ще ви допадне моето предложение. Подправките придават една по-екзотична нотка на десерта, а това прави крема различен на вкус.


Медът може да се замени със захар и ако смятате, че 2 супени лъжици е малко, то увеличето количеството захар/мед. Аз сложих само 1 лъжица мед защото тиквата, която използвах беше доста сладка.

За най-добър резултат е желателно да се използва печена, а не варена тиква. Кремчето се разбива много лесно и бързо ако тиквата е топла, а останалите продукти са със стайна температура.

Мерителната чаша е 250мл.

Посочените продукти са за 4 порции.



ПРОДУКТИ:

2ч.ч. печена тиква
250 гр / 2 пакетчета/ крема сирене
2 с.л. мед
2 с.л. меко масло
1-2 ванилии
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
щипка карамфил

орехи и канела за поръсване



ПРИГОТВЯНЕ:

1. Смесете всички продукти в подходяща купа и разбийте с пасатор.

2. Сервирайте в подходящи чаши, поръсете с канела и орехи и оставете крема в хладилник за 2 часа, за да стегне.
Вместо с орехи може да поръсите с настърган шоколад, сусам, кокосови стърготини или да украсите с разбита сметана.

Да ви е сладко!


Коментари