Триплодов мармалад




Много ароматен и вкусен мармалад!

Има два начина за приготвянето на този мармалад. Разликата е в различния начин на приготвянето на плодовете. Плодовете може предварително да се сварят с малко вода и после да се претрият през гергир или пасират. Вторият начин е като всички плодове се смелят с машинка за мелене на месо.

Рецептата, която ви предлагам е със смлени плодове, но ако искате мармаладът ви да стане по-гладък използвайте първия начин.

Аромати не съм слагала- от комбинацията на плодовете мармаладът си е ароматен и така, но по желание може да сложите няколко листа индрише десетина минути преди сваляне от огъня.

Прасковите може да са обикновени или нектарини. Препоръчвам да не се белят, защото именно в кората е аромата им. От трите плода единствено ябълките се белят.

Продукти:

1. 10 кг сини сливи
2. 2 кг праскови
3. 2 кг ябълки
4. 0,5-1кг захар
5. няколко листа индрише- по желание



Приготвяне:

1. Почистете плодовете и ги смелете с машинка за мелене на месо.

2. Изсипете всичко в подходяща тава. Добавете 1л вода. Разбъркайте добре и варете на бавен огън около 2 часа. Бъркайте непрекъснато.

3. Когато започнете да виждате дъното на тавата, опитайте и ако плодовете да сварени добавете захарта. Не изсипвайте наведнъж цялото количество захар- сипвайте по малко и опитвайте докато ви хареса вкуса на мармалада. При мен 600 грама захар бяха достатъчни.

4. След добавяне на захарта варете още 20-30 минути при непрекъснато бъркане до получаване на желаната гъстота.

5. След сваляне от огъне мармалада се разсипва в стъклени буркани, които се стерилизират 5-10 минути.

Да ви е сладко!







Коментари