Пикантен зелен фасул



Обичам зелен фасул и през лятото често го приготвям. Малкото калории и нисъкият гликемичен индекс, правят зеления фасул идеален за хранителен режим.

Забелязала съм, че много хора не го харесват и все си мисля, че причината за това са старите сортове, които образуваха много лико и никак не беше приятно да ядеш такъв фасул. Сега има нови сортове, които са много вкусни, без лико и е удоволствие да се хапва.

Рецептата, която споделям с вас е подходяща както за гарнитура, така и за лек обяд или вечеря. 

ПРОДУКТИ:

0,5кг зелен фасул
4-5 гъби
2-3 с.л. олио или мазнина по избор
3 скилидки чесън
1ч.л. чили
1с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване





ПРИГОТВЯНЕ:

1. Измийте и почистете зеления фасул. Нарежете го на парчета с дължина 4-5 см. 

2. Загрейте мазнината в дълбок тиган тип уок. Добре е да се използва тиган с капак. Изсипете фасула в тигана и запържете около 6-7 минути. Разбърквайте периодично. 

3. Добавете гъбите нарязани на филийки и задушете още 3-4 минути. 

4. Сложете ситно нарязания чесън и чилито. След 1-2 минути добавете соевият сос и след минута дръпнете тигана от котлона. 

5. Подправете с черен пипер и сол ако има нужда. 

6. Сервирайте поръсен с магданоз.

Да ви е сладко!








Коментари